Frågor & svar

Måste jag vara vig eller i form för att utöva yoga?

Nej,  absolut inte. Det finns en allmän tro att man redan måste vara vig och stark för att utöva yoga, men detta stämmer inte, ibland kan det faktiskt vara en nackdel att vara för vig.
Är du otränad och/eller har smärtor i din kropp finns det alltid modifieringar att göra, det är viktigt att du pratar med din yogalärare innan passet om du ont någonstans.

Måste man följa en kurs?

Hos Yinyoga Life köper man antingen ett klippkort på 10 gånger eller ett 6 månaderskort. Du väljer när du vill gå och på vilka pass. Alla bokningar görs via http://www.bokadirekt.se

Behöver man ha förkundskaper i yoga innan man kommer?

Nej, du kommer som du är. Alla pass förutom hatha yoga open är nybörjarvänligt.

Behöver jag köpa en yoga matta?

Vi har lånemattor att börja med, men vi rekommenderar att av hygieniska skäl att skaffa en egen, speciellt om du vill fortsätta med yoga.

Har ni omklädningsrum?

På Yinyoga loftet finns endast en toalett, men i den nya lokalen finns ett litet omklädningsrum med dusch.

Kan man äta innan ett yoga pass?

Innan ett yinyoga pass spelar det ingen roll, men många föredrar att inte äta direkt inpå ett pass.
Inför mjuk yoga och hatha yoga är det bra om du väntar ca 90 minuter innan du praktiserar yoga., då man kan känna sig lite trött och illamående om man yogar för nära inpå en måltid.

Behöver jag boka mig?

Ja, detta görs via http://www.bokadirekt.se
Du bokar även av dig på denna sida.

Behöver jag speciella kläder på mig?

Inför yinyoga och restorativ yoga är det skönt att ha mjuka följsamma kläder, endel har sockar på sig. I yinyogan kan man bli lite kall så en filt eller en tröja kan vara skönt.
Inför hatha yoga och mjuk yoga kan det vara skönt att ha kläder som är följsamma, som inte sitter åt för mycket eller är för vida upptill, vi är barfota på dessa pass.
Inför yoga core kan man ha ”vanliga” träningskläder.

Jag har en skada, kan jag utöva yoga?

Om du har en skada är det viktigt att du pratar med din yogalärare, det finns många modifikationer du kan göra vid en skada men detta kan du behöva få hjälp med.