Pranayama masterclass

Sara Vaz arbetar som frilansande yogalärare i Malaga, Spanien, där hon bor med sina två döttrar sedan fyra år tillbaka. Till vardags undervisar hon i flera olika studios inom stilen hatha yoga och yoga for barn.
I en typisk klass med Sara arbetar man vanligtvis med alignment av kroppen, medveten andning i kombination med fysisk styrka och uthållighet. Sara har en viss förkärlek för meditation och andningens betydelse i yogaträningen men gillar också att arbeta med utmaningen, både den fysiska och mentala, men alltid med mycket respekt och kärlek för sina personliga gränser.

“För mig är yogan ett sätt att leva på, ett förhållningssätt, med en betydelse som går mycket djupare än den fysiska träningen av asanas. En del av yogan innebär naturligtvis att spendera en stund på mattan varje dag, men främst betyder yogan ett sätt att hålla mig grundad och medveten om både min inre och yttre värld”

Sara är utbildad inom hatha (200 h) av Susan Church (Yoga Alliance), har spenderat en period i Rishikesh, Indien, för att fördjupa sin träning och håller just nu på med en utbildning
inom yinyoga (50 h) for Josh Summer (Yoga Alliance).

Pranayama Masterclass
Prana (andningen) är den primära drivande energin i all yogaträning. Litterärt beskrivs prana
som “andning framåt” och energin som ger liv till allt medans ayama beskrivs som “att kontrollera”.

Pranayama innebär att medvetandegöra sin egna andning och läran om att kontrollera sin egna andning.

Den här masterclassen är framtagen till dig som vill fördjupa din yoga träning med hjälp av pranayama eller till dig som är intresserad av att lära dig mer om hur pranayama kan hjälpa
dig mot ett lugnare sinne och en starkare självmedvetenhet. Att arbeta med pranayama är att arbeta mot mer balans utifrån sinne, kropp och själ.
Välkomna att lära dig mer om vad pranayama innebär, vilka hälsoeffekter det har och hur du
enkelt kan använda dig av pranayama i vardagen.

Vi kommer tillsammans prova olika
pranayama tekniker, yoga nidra (djupavslappning) och meditation.

Datum 22 december

Tid 9:00 – 11:30

Din investering 250:-

Boka dig på bokadirekt. Bindande anmälan

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.