Vanja Thörnqvist Miles


Vanja Thörnqvist Miles – Yinyoga, Mjuk Yoga, Hatha Yoga, Yinyoga – soundhealing, PT yoga, hälsokonsult/kostrådgivare. 

Jag är långt ifrån perfekt,
Har tillfrisknat från utbrändhet, två gånger, fick diagnosen atros i mina knän för ett par år sedan.
Har kämpat med övervikt och ätstörningar.
Men detta gör inte mig till en sämre människa, det gör mig rikare av erfarenhet. Jag är ödmjuk för livets svängningar och jag vet hur tufft det kan vara.
Därför vill jag att min studio ska vara en oas – en plats där alla kan känna sig bekväma och välkomna, oavsett förutsättningar, erfarenheter i livet.

Påbörjade min yogaresa 2001, då jag var en hängiven pilates utövare. Jag blev fast och gick en 1 årig Hatha yoga instruktör utbildning och mötte yinyogan 2008 via Biff Mithoefer. 2014 gick jag YY1 och YY2 hos AnneSophie Sjöblom på Yoga Devi.

Yinyogan har hjälpt mig genom svåra perioder i livet – där stressen fick ett starkt fäste. Jag är oerhört tacksam för att ha den erfarenheten då jag ständigt möter människor med liknade bakgrund. Jag tror på att alla kan utöva yoga och yinyoga men på olika sätt. I yogan kan vi mötas i våra olikheter.

Min resa började 2001 då en vän tyckte jag skulle testa yoga. På den tiden var jag en hängiven Pilates utövare och ratade yogan utan att direkt ge det en chans, efter ett par pass kände jag att något hände och blev fast i yogan.
Jag utövade hathayogan i ett par år innan jag tillslut utbildade mig som instruktör (200 timmar).

Yinyoga kom till mig 2008 via Biff Mithoefer,blev helt fast. Jag tog yinyoga till Lidköping och det gym som jag arbetade på. Det blev med en gång ett otroligt populärt inslag på schemat.
Sedan dess har jag spridit yinyoga på olika platser och gym i Skaraborg.
2014 förnyade jag av mina yinyoga kunskaper och gick YY1 och YY2 hos AnneSophie Sjöblom på Yoga Kungsholmen

Min vision med min yogastudio är att göra yoga tillgängligt för alla. Det spelar ingen roll om man är kvinna, man, ung, gammal, stor, liten, vig eller stel, jag vill att alla ska få chansen att upptäck sin egna styrkor och svagheter genom yogan samtidigt att hitta acceptansen hos sig själv.
Det finns inget rätt eller fel, bara olika varianter, för vi är alla olika.
Jag har sammlat allt under samma tak, därför har jag även ett holistiskt centrum där olika terapueter jobbar, de erbjuder olika former av massage, ansiktsbehandlingar, healing, klangskålsmassage, spa kvällar, medicinsk laser m.m.
Läs gärna mer om detta under fliken terapueter.

Yinyoga Life studion i Lidköping är unik det är en av få studios i världen som har inriktning mot Yinyoga.

 

Är medlem Nordiska Yogalärarförbundet (NY)

Jag gillar

yogakungsholmen.se
yogadevi.se
biffmithoeferyoga.com

Kontakta mig via mail vanja@yinyogalife.se 

 

 

Artikel från Lidköpingsextra
Yogastudion Yinyoga Life i Lidköping har varje vecka närmare 20 yogapass och allra störst är intresset för Yinyoga. 
– Yinyoga är stort över hela världen och intresset har exploderat de senaste året, säger Vanja Thörnqvist Miles, som driver Yinyoga Life.
För tio år sedan kom Vanja Thörnqvist Miles från Lidköping i kontakt med Yinyoga för första gången. Hon hade tidigare provat på många olika former av yoga men det var när hon på en yogafestival stötte på Yinyogagurun Biff Mithoefersom hon fastnade ordentligt för denna lugna form av yoga.
Vanja har sedan utbildat sig till instruktör inom både Yinyoga och Hathayoga och dessutom är hon personlig tränare, hälsokonsult samt varit instruktör i gruppträning som bland annat Core och Spinning.
I april 205 startade Vanja Törnqvist Miles yogastudion Yinyoga Life på Kinnegatan i Lidköping. Några få pass i veckan har utökats flera gånger om och nu har man ett 20-tal yogapass i veckan, varav ett 10-tal är Yinyoga.
Hon har även introducerat och utbildat andra i Yinyoga, en träningsform som ursprungligen kommer från Kina och har sitt ursprung i kinesist medicin.
Yinyogan kännetecknas av att det är en lite lugnare yoga där man håller kvar positionerna under en lite längre tid, ibland upp till fem minuter, och där mycket fokus läggs på just andningen. Man svettas inte under passet och man behöver heller inte vara speciellt vig.
– Det är bra att vara lite stel i kroppen för då får man ett naturligt stopp, säger Vanja som ofta får väcka personer som somnat under hennes pass.
– Senaste passet jag hade så tror jag det var 16 av 20 som somnade och flera av dem snarkade. Det händer hela tiden, säger Vanja.
Många som kommer till Yinyoga Life har varit utbrända eller har stressrelaterade sjukdomar och då är Yinyoga rätt träningsform, enligt Vanja som själv har kommit tillbaka efter att ha varit utbränd två gånger om.
– Vi lever i ett stressigt samhälle och då behövs avkoppling. Jag är ödmjuk inför livets svängningar och jag vet hur tufft det kan vara, säger hon.
På Yinyoga Life har man just upp cirka 200 personer som aktivt tränar yoga och ett 20-tal pass i veckan i de två yogalokalerna på Kinnegatan 21 i Lidköping.
Det är flest kvinnor som går på yoga, där de flesta är mellan 25 och 80 år, men även en del män har börjat hittat till yogapassen.
På studion finns även andra olika yogaformer, bland annat olika former av Hathayoga och till sin hjälp har Vanja fyra andra yogainstruktörer som kör sina pass på Yinyoga Life. I lokalerna finns även några massörer och andra som hyrt in sig i de 200 kvadratmeter stora lokalerna.
Trots att det är full fart för verksamheten tänker Vanja dock inte slå sig till ro och trots att hon utökade sina lokaler så sent som förra året så har hon redan planer för att utöka verksamheten ytterligare.
– Yinyoga har kommit för att stanna och jag ska aldrig gå i pension. Jag lever ju i min dröm, säger Vanja med ett stort leende.
Text och foto: Urban Larsson